Lectii de pian

Cursurile de pian ce vor fi oferite de școala nostră sunt adaptate pentru copii și pentru adulți, în funcție de nivelul fiecărui cursant.

Copiilor preșcolari până la vârsta de 4 ani, le sunt recomandate înainte de a începe studiul propriu-zis, apoi un timp în paralel cu orele de pian, frecventarea lecțiilor de educație muzicală pe care le vom oferi cu scopul de a-i familiariza pe cei mici cu muzica și cu instrumentele muzicale, în speță cu pianul, precum și cu alte instrumente cu care ne vom juca constructiv, dezvoltându-le abilitățile muzicale în acest sens.

Beneficiile cursurilor de pian depășesc cu mult sfera simplei educații muzicale. A cânta la pian și a studia muzica în general, activează ambele sfere ale creierului, punând în valoare relația dintre artă și matematică. Pianul este ideal ca instrument de început pentru copii, claviatura fiind mult mai ușor de folosit decât alte instrumente muzicale (instrumente cu corzi, alămuri etc).

Pianul este ideal ca instrument de început și pentru adulți. Cântatul la pian reprezintă o bună modalitate de a îndepărta efectele stresului cotidian. Avantajele studiului alături de un profesor de pian, s-au dovedit a fi peste așteptări, influențând mai mult decat ne-am imagina caracterul celor care doresc să ia meditații de pian, dezvoltând:

Abilități artistice
Cultura muzicală
Creativitatea
Coerența în gândire
Disciplina minții

Modul de desfășurare a cursurilor de pian este foarte important, de aceea serviciile vor fi oferite în mod individual, profesor-elev, atât pentru copii, cât și pentru adulți, pentru o mai bună aprofundare a noțiunilor muzicale și a tehnicii pianistice, fără de care nu pot avea loc salturi calitative în evoluția muzicală a cursantului. O lecție de pian durează în medie 30, 40 sau 50 de minute în funcție de vârsta cursantului.

ÎNSCRIERE

Oferim educația muzicală adecvată pentru copii și pentru adulți