Lectii de clarinet

Lecțiile de clarinet fac parte dintr-o categorie aparte a lecțiilor de muzică, maiestria și capacitatea de a cânta la acest instrument fiind dată de dexteritate și suflu. Clarinetul este un instrument nelipsit în orice reprezentație artistică, fie una de orchestră, muzica de cameră sau jazz.

Vârsta optimă pentru a începe studierea instrumentelor de suflat, respectiv clarinet este de 10 ani.

Studiul unui instrument de suflat este important pentru fiecare copil datorită dezvoltării respirației complete – care asigură o mai bună oxigenare a organismului și formarea reflexelor. Acestea duc la: corelarea susținerii coloanei de aer cu mișcarea degetelor, la agilitate, la dezvoltarea sensibilității și a modalităților de a transmite un mesaj, de a observa sau de a da mai multe sensuri unui conținut și dezvoltarea autocontrolului. Primul pas pentru a cânta la un instrument de suflat este perfecționarea tehnicii de respirație, constientizarea și controlul coloanei de aer cu ajutorul exercițiilor.

La lecțiile de clarinet se vor invăța următoarele lucruri: suflat, postură, tehnică de respirație, pozițiile degetelor fiecărei mâini, repertoriu adaptat nivelului cursantului.

O lecție de clarinet va dura 50 de minute.

ÎNSCRIERE

Oferim educația muzicală adecvată pentru copii și pentru adulți